'Koeman mag nog dromen van Barça: exitclausules in contract Setién'

'Koeman mag nog dromen van Barça: exitclausules in contract Setién'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 07:48di 14-01-2020 om 07:48

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 08:20di 14-01-2020 om 08:20

Quique Setién is de opvolger van Ernesto Valverde als trainer van FC Barcelona. De 61-jarige oefenmeester tekent een contract tot medio 2022 in Camp Nou, maar volgens onder meer Diario Sport zijn er diverse 'exitclausules' in de overeenkomst opgenomen.

De Catalaanse sportkrant meldt dat Barça zowel komende zomer als medio 2021 de kans heeft om vroegtijdig afscheid te nemen van Setién. Daarmee behoudt de club de mogelijkheid om alsnog in zee te gaan met droomkandidaten als Xavi en Ronald Koeman, die reeds werden benaderd om Valverde te vervangen, maar niet tussentijds wilden instappen. Het is bekend dat de bondscoach van Oranje een 'Barcelona-clausule' heeft, waardoor hij na het EK naar Catalonië kan.

Setién drong zelf aan op een meerjarig contract bij Barça en wilde niet slechts voor een halfjaar tekenen. De voormalig coach van Real Betis wilde enige zekerheid en denkt zo meer overwicht te hebben op de spelersgroep. Hij tekent dinsdag om 13.30 uur zijn contract, waarna hij om 14.00 uur gepresenteerd zal worden door de Spaanse kampioen.

Setién staat te boek als een Cruijff-adept. Hij oogstte in november 2018 veel lof, toen hij met Real Betis een zege boekte op bezoek bij Barcelona (3-4). Dat was tevens de laatste thuisnederlaag van de Catalanen. Na dat duel toonde onder meer Sergio Busquets zijn bewondering voor de coach door hem zijn shirt te overhandigen.

Overigens is Valverde de eerste trainer die wordt ontslagen door Barcelona sinds Louis van Gaal in 2003.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws