FC Den Bosch bevestigt vertrek toptalent: 'Inmiddels is alles in orde gemaakt'

FC Den Bosch bevestigt vertrek toptalent: 'Inmiddels is alles in orde gemaakt'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 12:40di 14-01-2020 om 12:40

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 13:02di 14-01-2020 om 13:02

FC Den Bosch verliest Justin Hubner, zo bevestigt de club tegenover VI. Hubner, die als het grootste talent uit de jeugdopleiding wordt gezien, verkast naar het Engelse Wolverhampton Wanderers.

Het vertrek van het zestienjarig toptalent van Den Bosch wordt bevestigd door technisch manager Bert Ruijsch. "Hij is met zijn ouders naar Engeland geweest en de club had een goed verhaal voor hem. Inmiddels is alles in orde gemaakt", aldus Ruijsch tegenover Voetbal International.

Gezien de status van Hubner als het grootste talent van de jeugdopleiding is het vertrek van de verdediger een aderlating voor de club. "Het is jammer om zo'n talent te zien vertrekken, maar aan de andere kant is het ook een compliment voor de jeugdopleiding van FC Den Bosch."

FC Den Bosch probeerde Hubner nog binnenboord te houden door hem direct een contract aan te bieden toen hij zestien werd, maar het talent heeft inmiddels dus de keuze gemaakt om te tekenen bij Wolverhampton, waar hij bij de Onder-18 aan zou sluiten. FC Den Bosch ontvangt slechts een opleidingsvergoeding. "Met clubs als Wolverhampton kunnen wij als FC Den Bosch niet concurreren", besluit Ruijsch.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws