Valverde neemt afscheid van Barcelona: 'Het waren intense jaren'

Valverde neemt afscheid van Barcelona: 'Het waren intense jaren'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 13:05di 14-01-2020 om 13:05

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 13:10di 14-01-2020 om 13:10

Ernesto Valverde heeft met een dankbrief officieel afscheid genomen van FC Barcelona. De trainer, die maandagavond werd vervangen door Quique Setién, bestempelt zijn jaren in Camp Nou als intens.

"Mijn tijd als trainer van Barcelona is ten einde gekomen. Het waren intense jaren, direct vanaf de start", opent de oefenmeester zijn bedankwoord op de clubwebsite. "Ik heb genoten van de mooie momenten met het vieren van overwinningen en van prijzen, maar er waren ook zware en moeilijke tijden."

Valverde stond sinds de zomer van 2017 voor de groep bij Barcelona en werd twee keer kampioen, won één Copa del Rey en pakte ook één Supercopa met Barca. Momenteel staat Barcelona bovenaan in La Liga en overwinterde het ook in de Champions League, maar toch wilde de Catalanen niet verder met Valverde, die de fans nadrukkelijk bedankt.

"Bovenal wil ik mijn ervaringen met de fans benadrukken, de warmte die ze me hebben gegeven. En natuurlijk wil ik ook alle spelers bedanken voor al hun inzet die ons vier pijzen heeft gebracht. Vanaf deze dag wens ik ze alle geluk van de wereld en dat geldt ook voor de nieuwe coach Quiqui Setién", zo besluit de vertrokken coach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws