Van Rhijn over 'provocerende' Neymar: 'Iemand met maniertjes en trucjes'

Van Rhijn over 'provocerende' Neymar: 'Iemand met maniertjes en trucjes'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 14:06di 14-01-2020 om 14:06

Ricardo van Rhijn wijst Cristiano Ronaldo, Sergio Agüero en vooral Neymar als zijn beste directe tegenstanders aan. De 28-jarige verdediger van sc Heerenveen weet nog goed dat de Braziliaan bijzonder irritant was in het veld.

Van Rhijn speelde in totaal vier keer tegen Neymar in twee seizoenen tijd. "Hij was toentertijd één van de grootste wonderkinderen ter wereld", zegt de rechtsback tegen Voetbal International. "Dat zijn leuke spelers om jezelf mee te meten: gaat het goed, of laat hij je alle hoeken van het veld zien? Dat tweede is naar mijn mening niet echt gebeurd, dus daar heb ik wel een goed gevoel aan over gehouden."

Van Rhijn wist met Ajax bovendien een keer te winnen van Barça en Neymar. "Ik heb ook wel leuke duels uitgevochten met Neymar. Provoceren, daar kan hij wel wat van, ja. Hij is wel iemand met maniertjes en trucjes die hij uit Zuid-Amerika had meegenomen. Hij daagde je wel eens uit, soms ging ik daar een beetje op in en schold je wat terug. Soms probeerde je hem wat harder aan te pakken, daar hield hij natuurlijk niet van."

Van Rhijn weet nog dat de Braziliaanse ster 'ging rollen en vervelend werd' als je in de duels kwam. "Wat hij dan zei? Dat weet ik niet precies meer, maar je kreeg wel iets te horen. Of hij ging gebaren naar de scheids, kaartje vragen, dat soort dingen. Daar was ik wel op voorbereid, dus dat was niks nieuws. Lionel Messi week ook wel eens uit, maar gelukkig niet al te veel naar links, haha. Hij is van een andere planeet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws