Verrassende overstap Zoet: doelman van PSV naar FC Utrecht

Verrassende overstap Zoet: doelman van PSV naar FC Utrecht

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 14:48di 14-01-2020 om 14:48

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 14:55di 14-01-2020 om 14:55

Een verrassende move van Jeroen Zoet: de doelman verruilt PSV per direct voor FC Utrecht. De Domstedelingen huren hem de rest van het seizoen. Zoet wil weer aan spelen toekomen om zijn kansen op het EK 2020 met het Nederlands elftal levend te houden.

"Naar aanleiding van de blessure die doelman Maarten Paes opliep tijdens het trainingskamp in Spanje, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing", reageert technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Daarbij diende zich de mogelijkheid aan om international Jeroen Zoet te huren van PSV. Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan."

"Iedereen kent zijn kwaliteiten", vervolgt Zuidam. "Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK. Zijn komst naar FC Utrecht is een win-winsituatie. We kijken ernaar uit er samen met Jeroen een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken en zijn er trots op dat een keeper met zijn CV voor ons heeft gekozen."

De elfvoudig international van Oranje belandde aan het einde van de eerste seizoenshelft op de bank bij PSV. Toenmalig trainer Mark van Bommel gaf de voorkeur aan Lars Unnerstall. De Duitser blijft dus ook onder interim-coach Ernest Faber eerste keus. Zoet kiest eieren voor zijn geld en hoopt zich bij Utrecht in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman.

"Jeroen heeft een geweldige staat van dienst voor PSV, maar is op dit moment niet zeker van een basisplaats", zegt technisch manager John de Jong van de Eindhovenaren. "Hij heeft ons gevraagd om met hem mee te denken en dat hebben we gedaan omdat hij zich altijd een echte PSV'er heeft getoond." 

Zoet keepte tot op heden 260 officiële wedstrijden voor PSV. Hij won drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De 29-jarige sluitpost ligt tot medio 2021 vast in het Philips Stadion.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws