Barça-preses Bartomeu: 'Ik voel me niet lekker over hoe het is gelopen'

Barça-preses Bartomeu: 'Ik voel me niet lekker over hoe het is gelopen'

14-01-2020 15:35 Laatste update: 15:51
20

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu erkent dat de gang van zaken rond het ontslag van trainer Ernesto Valverde niet de schoonheidsprijs verdient. Zo lekte uit dat de Catalanen gesprekken voerden met clubicoon Xavi in Qatar.

Ook meldden Spaanse en Nederlandse media dat Oranje-bondscoach Ronald Koeman werd benaderd. "Tot de laatste dagen zijn er geen namen uitgelekt. Het is zonde, ik had het graag anders gezien", reageert Bartomeu. "We waren al enige tijd in gesprek met enkele trainers. Dat ging discreet en professioneel, totdat de naam Quique Setién viel. We hadden het graag beter gedaan, maar we hebben niet het idee dat we Valverde unfair hebben behandeld."

Valverde stond al maanden onder druk bij Barcelona. De ploeg van middenvelder Frenkie de Jong is weliswaar koploper in de Primera Division, maar won slechts één van zijn laatste vijf duels. De uitschakeling tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup was de druppel.

"Ik voel mij niet lekker over hoe het is gelopen, maar dit was het moment om een verandering door te voeren", stelt Bartomeu. "We zitten halverwege het seizoen en het was noodzakelijk om nu het momentum te pakken. We denken hiermee voor de winst te kunnen gaan in La Liga, de Champions League en de Copa del Rey."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gracias por todo, míster. Seguro que te irá genial allá donde vayas porque, además de ser un gran profesional, sos una magnífica persona. Mucha suerte y un abrazo grande.

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi) op