'Brands blijft bij Everton, ondanks motie over 'totaal mislukt' transferbeleid'

'Brands blijft bij Everton, ondanks motie over 'totaal mislukt' transferbeleid'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 20:30di 14-01-2020 om 20:30

Marcel Brands is met de schrik vrijgekomen tijdens de aandeelhoudersvergadering van Everton van dinsdagavond. De 57-jarige Brabander is, ondanks een motie van wantrouwen, herbenoemd als director of football op Goodison Park.

Eén van de aandeelhouders sprak zich uit tegen een verlengde termijn van Brands, meldt The Times. De in 2018 van PSV overgekomen directeur heeft afgelopen zomer ruim honderd miljoen euro betaald voor spelers als Alex Iwobi, Moise Kean, Jean-Philippe Gbamin, André Gomes en Fabian Delph, maar de sportieve resultaten zijn vooralsnog achtergebleven.

Sterker nog: The Toffees bungelden begin december onder de degradatiestreep en manager Marco Silva werd ontslagen na een kansloze nederlaag bij buurman Liverpool. Volgens de bewuste Everton-aandeelhouder was het aankoopbeleid van Brands 'een totale mislukking'. Een meerderheid van de aanwezigen bleek die mening echter niet te delen: de motie werd 'overruled' en Brands kan aan een volgende termijn beginnen.

De directeur kan in de toekomst zelfs nóg meer investeren, lijkt het. Everton heeft een financiële injectie van 35 miljoen euro ontvangen van USM, het bedrijf waarbij eigenaar Farhad Moshiri betrokken is. USM heeft betaald voor een optie, waardoor het nieuw te bouwen Everton-stadion de naam van het bedrijf zal dragen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws