Van Hanegem adviseert Advocaat: 'Je hebt er één van 17, wil je dan een 20-jarige?'

Van Hanegem adviseert Advocaat: 'Je hebt er één van 17, wil je dan een 20-jarige?'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 21:22di 14-01-2020 om 21:22

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 22:19di 14-01-2020 om 22:19

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem raadt zijn club aan om geen spits van buitenaf te halen. Trainer Dick Advocaat wil koste wat kost een concurrent voor Nicolai Jörgensen halen, maar volgens De Kromme loopt er genoeg talent rond in Rotterdam-Zuid.

De namen van de Rus Aleksandr Kokorin en Róbert Bozeník zongen de afgelopen dagen nadrukkelijk rond in Rotterdam-Zuid. "Maar je kan het bijna niet betalen, een aardige spits", aldus Van Hanegem op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord aan RTV Rijnmond. "Ik ben geen trainer, maar ik zou die jonge jongens gewoon eens een kans geven, man!"

De Kromme doelt op Naoufal Bannis: de jeugdinternatoinal van Oranje mocht aan het begin van het seizoen regelmatig zijn minuten maken, maar is onder Advocaat – met wie Van Hanegem ooit een bondscoachduo vormde – op het tweede plan beland. "Dat gaat gewoon een hele goede spits worden. Hij is nu zeventien jaar en dan wil je er een van twintig jaar (Bozeník, red.) binnenhalen? Nou ja, oké... Dick vindt hem nu niet goed genoeg. Dat kan. Maar geef hem dan de kans dat hij zich kan ontwikkelen en erin gegooid kan worden als hij twintig is."

Bannis' korte invalbeurten aan het begin van het seizoen smaken naar meer, wat Van Hanegem betreft. "Vijf, zeven, tien minuten en dan gaat hij vier, vijf keer diep. En hij krijgt geen ene knikker. Dan hoor ik: ja, je ziet hem niet... Nee, wij zien hem wel, maar degenen in het veld moeten hem zien: dat is het belangrijkste."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Van Hanegem?

(4170 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws