FC Utrecht 'wilde geen enkel risico nemen' en haalde Zoet: '6 à 8 weken, blijkt'

FC Utrecht 'wilde geen enkel risico nemen' en haalde Zoet: '6 à 8 weken, blijkt'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 22:16di 14-01-2020 om 22:16

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 22:25di 14-01-2020 om 22:25

De verrassende FC Utrecht-transfer van Jeroen Zoet heeft alles te maken met de blessure die Maarten Paes opliep tijdens het winterse trainingskamp in het Spaanse La Manga. Deze blijkt toch dusdanig ernstig dat FC Utrecht geen risico wilde nemen, verzekert NOS-commentator Jeroen Elshoff.

Paes verdrong aan het begin van het seizoen David Jensen onder de lat en miste sindsdien geen Eredivisie-minuut. Tijdens het oefenduel met Bayer Leverkusen moest hij zich echter noodgedwongen laten vervangen. "FC Utrecht geeft niet alles vrij. Maar wat blijkt is dat Paes vermoedelijk zes tot acht weken is uitgeschakeld met een schouderblessure", aldus Elshoff dinsdagavond in Voetbalpraat op FOX Sports.

Volgens de commentator durfde FC Utrecht het niet aan om de tweede seizoenshelft in te gaan met een half fitte Paes en Jensen als enige mogelijkheden. "Ze zijn toch wat onzeker bij FC Utrecht. Een schouderblessure voor een keeper is toch wat wankel. Als je er een volgende keer weer op landt en het gaat verkeerd, kun je er zomaar drie, vier maanden uit zijn. Dus ze willen geen enkel risico nemen."

Poll

Gaat Jeroen Zoet zich bij FC Utrecht weer herpakken?

(3145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws