FC Utrecht 'wilde geen enkel risico nemen' en haalde Zoet: '6 à 8 weken, blijkt'

FC Utrecht 'wilde geen enkel risico nemen' en haalde Zoet: '6 à 8 weken, blijkt'

14-01-2020 22:16 Laatste update: 22:25
Eredivisie 59 Reacties

De verrassende FC Utrecht-transfer van Jeroen Zoet heeft alles te maken met de blessure die Maarten Paes opliep tijdens het winterse trainingskamp in het Spaanse La Manga. Deze blijkt toch dusdanig ernstig dat FC Utrecht geen risico wilde nemen, verzekert NOS-commentator Jeroen Elshoff.

Paes verdrong aan het begin van het seizoen David Jensen onder de lat en miste sindsdien geen Eredivisie-minuut. Tijdens het oefenduel met Bayer Leverkusen moest hij zich echter noodgedwongen laten vervangen. "FC Utrecht geeft niet alles vrij. Maar wat blijkt is dat Paes vermoedelijk zes tot acht weken is uitgeschakeld met een schouderblessure", aldus Elshoff dinsdagavond in Voetbalpraat op FOX Sports.

Volgens de commentator durfde FC Utrecht het niet aan om de tweede seizoenshelft in te gaan met een half fitte Paes en Jensen als enige mogelijkheden. "Ze zijn toch wat onzeker bij FC Utrecht. Een schouderblessure voor een keeper is toch wat wankel. Als je er een volgende keer weer op landt en het gaat verkeerd, kun je er zomaar drie, vier maanden uit zijn. Dus ze willen geen enkel risico nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s