L'Équipe: FC Utrecht gegadigde in strijd om linksback (23) van 3 miljoen

L'Équipe: FC Utrecht gegadigde in strijd om linksback (23) van 3 miljoen

14-01-2020 22:54
20

De naam van FC Utrecht is opgedoken in L'Équipe. Volgens de toonaangevende Franse sportkrant is de ploeg van John van den Brom één van de gegadigden in de strijd om de 23-jarige linksback Souleyman Doumbia.

De in Parijs geboren drievoudig international van Ivoorkust staat nog tot 2022 onder contract bij Stade Rennes: de regerend Coupe de France-winnaar betaalde begin 2019 drie miljoen euro aan het Zwitserse Grasshoppers om Doumbia over te nemen. Een doorslaand succes is zijn verblijf in Bretagne echter niet geworden: Doumbia behoorde tijdens de bekerfinale tegen Paris Saint-Germain niet tot de wedstrijdselectie en kwam sinds de zomerstop tot drie officiële optredens.

Wedden

Meer odds

Volgens L'Équipe wil de linksback nu verder kijken en zijn er meerdere clubs in de race. Het Franse SCO Angers, Championship-club Cardiff City én FC Utrecht lijken het met zijn drieën uit te moeten vechten. Leon Guwara is momenteel de enige volwaardige linksback in De Galgenwaard, maar de Duitser verloor zijn basisplek in de loop van de eerste seizoenshelft aan clubicoon Mark van der Maarel.

FC Utrecht deed al volop zaken tijdens de winterstop. De nummer zeven van Nederland verraste met het huren van Jeroen Zoet en zwaaide Giovanni Troupée (FC Twente) en Patrick Joosten (Sparta) op huurbasis uit.