Wormuth zet spelers met beide benen op grond na nederlaag: 'Fantastische uitslag'

15-01-2020 08:30 Laatste update: 08:31
40

Frank Wormuth is naar eigen zeggen blij met de 2-3 nederlaag van Heracles Almelo tegen sc Heerenveen. De trainer van de Almeloërs zag zijn team een 2-1 voorsprong binnen een paar minuten uit handen geven.

Waar de Eredivisie komend weekend weer begint, oefenden Heracles en Heerenveen maandag tegen elkaar. Daarbij kwamen de meeste Heracles-spelers een hele wedstrijd in actie. "We wilden ze het gevoel geven dat ze een hele wedstrijd makkelijk aan kunnen", vertelt Wormuth in gesprek met TC/Tubantia. "We hebben nog tijd genoeg tot zondag."

Ondanks het feit dat Heracles de overwinning binnen een paar minuten uit handen gaf, was Wormuth wél tevreden. "Het is een fantastische uitslag voor ons zo. Al is niet het resultaat, maar de speelwijze belangrijk in dit soort duels." De coach zag dat zijn spelers, na de goede resultaten tegen Borussia Mönchengladbach en FC Sion, gingen zweven. "Nu zien ze hoe snel je weer kunt vallen. Wij winnen niet als we op 70 of 80 procent spelen. Ik heb genoeg beelden om te laten zien dat sommige spelers vandaag niet goed genoeg waren."

Heerenveen kwam maandag al snel op voorsprong via een doelpunt van Joey Veerman, maar zag Heracles door doelpunten van Lucas Schoofs en Mauro Júnior op 2-1 komen. Jordy Bruijn en Rami Hajal bezorgden Heerenveen alsnog de overwinning.