'Schalke 04 en Barça gaan huurdeal afronden: koopoptie én terugkoopclausule'

'Schalke 04 en Barça gaan huurdeal afronden: koopoptie én terugkoopclausule'

15-01-2020 10:42 Laatste update: 13:20
6

Jean-Clair Todibo gaat FC Barcelona inderdaad verruilen voor Schalke 04, meldt Sky Deutschland woensdagochtend. De huurdeal van de twintigjarige Fransman zal naar verwachting woensdag nog afgerond worden.

Todibo kwam halverwege het seizoen 2018/2019 over van Toulouse, maar heeft sindsdien slechts vijf officiële wedstrijden in Catalaanse dienst bij mogen schrijven. Zijn laatste optreden in Primera División-verband dateert alweer van zondag 6 oktober, toen hij 73 minuten meespeelde tegen Sevilla.

Wedden

Meer odds

De centrale verdediger werd door zijn gebrek aan speeltijd al langere tijd in verband gebracht met een tijdelijk vertrek uit Camp Nou: AC Milan werd regelmatig genoemd als zijn nieuwe werkgever, maar Schalke bleek de meest slagvaardige partij. Zondag werd de verdediger al 'betrapt' door BILD, nadat hij door vertegenwoordigers van Schalke werd opgehaald van het vliegveld.

Naar verwachting komen Die Königsblauen later op de woensdag met officieel nieuws. Volgens Sky Germany is er een huurdeal in de maak: Schalke zou een optie tot koop bedongen hebben, maar Barcelona heeft in dat geval weer het eerste recht om Todibo terug naar Catalonië te halen.