'De laatste maanden ging het minder bij PSV, maar dat laat ik lekker achter me'

'De laatste maanden ging het minder bij PSV, maar dat laat ik lekker achter me'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 14:44wo 15-01-2020 om 14:44

Het was voor Jeroen Zoet even wennen toen hij woensdagochtend naar de training van FC Utrecht reed. Jarenlang meldde de doelman zich bijna dagelijks op sportpark De Herdgang van PSV, maar vanaf nu reist hij af naar Sportcomplex Zoudenbalch. PSV en Utrecht maakten dinsdag een verrassende huurtransfer van Zoet bekend.

"Ik train om veel wedstrijden te spelen. Dat was niet mogelijk bij de club waar ik lang gespeeld heb, maar hier wel. Daar ben ik dolgelukkig mee", zegt Zoet tegen FOX Sports. De 29-jarige keeper was veel bezig met zijn toekomst. "Je bent er altijd wel mee bezig. Ook op vakantie. Dan denk je na over de eerste seizoenshelft en welke stap je gaat maken in je carrière. Dit was een bewuste stap hierheen."

Zoet kende een mindere fase bij PSV, wat hem uiteindelijk zijn basisplaats koste. "Tot nu toe is het allemaal goed gegaan. De laatste maanden ging het minder, maar dat laat ik lekker achter me. Ik wil hier de positieve vibe oppakken die hier heerst. Daarmee wil ik door en niet meer terugkijken."

Zoet had andere opties, maar koos voor Utrecht. "Er waren ook andere opties, maar ik wilde graag hier spelen. Hier heb ik zekerheid om wedstrijden te spelen. Utrecht is een club in vorm, die het goed voor elkaar heeft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws