Aubameyang bekoopt stevige overtreding na beroep met drie duels schorsing

Aubameyang bekoopt stevige overtreding na beroep met drie duels schorsing

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 16:41wo 15-01-2020 om 16:41

Laatste update: woensdag 15 januari 2020 om 17:21wo 15-01-2020 om 17:21

De stevige overtreding van Pierre-Emerick Aubameyang is niet zonder gevolgen gebleven. De razendsnelle spits moet de komende drie competitiewedstrijden brommen.

Aubameyang pakte in de tweede helft tijdens het competitieduel met Crystal Palace van afgelopen zaterdag rood na een smerige overtreding op Max Meyer. In eerste instantie leek de aanvaller nog weg te komen met die actie. Maar na ingrijpen van de VAR kon Aubameyang volledig terecht gaan douchen. Ook voor Meyer betekende de schandalige charge einde wedstrijd, waarna nieuwbakken coach Mikel Arteta duidelijk was. "We weten allemaal met welke intentie Pierre-Emerick op het veld staat en dat dit niet zijn bedoeling was. Helaas was hij nu te laat met zijn tackle en wij moeten dit accepteren."

Desondanks zag Arsenal zich genoodzaakt om in beroep te gaan tegen het door Aubameyang ontvangen schikkingsvoorstel. De actie heeft echter geen succes opgeleverd. De uitgesproken schorsing van drie duels blijft gehandhaafd voor de man van zestien doelpunten. De Afrikaanse goalgetter ontbreekt tegen achtereenvolgens Sheffield United, Chelsea en Burnley.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws