Utrecht moest haast maken met Zoet: 'Mogen we niets over zeggen, maar langdurig'

Utrecht moest haast maken met Zoet: 'Mogen we niets over zeggen, maar langdurig'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 17:17wo 15-01-2020 om 17:17

FC Utrecht rondde dinsdag de tot dusver meest opvallende transfer van deze winter af: niemand minder dan Jeroen Zoet kwam de gelederen in De Galgenwaard versterken. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam spreekt tegenover FOX Sports van een win-winsituatie.

De Domstedelingen moesten snel handelen nadat eerste keus Maarten Paes een blessure opliep tijdens het oefenduel met Bayer Leverkusen. "We zijn vervelend uit het trainingskamp gekomen door de blessure van Maarten, die langdurig was. Dat wilden we oplossen. En dat je dat op deze manier op kan lossen... Daar zijn we hartstikke trots op", aldus Zuidam.

De directeur kwam al snel bij Zoet terecht. "Toen de interesse van beide kanten heel serieus en concreet was, toen is het heel snel gegaan. Het voelde van beide kanten heel goed. Wij kunnen elkaar allebei helpen met elkaars ambities en we hebben allebei vertrouwen in een succesvolle samenwerking." De Oranje-international heeft voorlopig het rijk alleen, aangezien Paes nog even moet herstellen van zijn blessure. "Het is sowieso langdurig, maar door de nieuwe wetgeving mogen we daar niets over zeggen."

Voor reservedoelman David Jensen lijkt het einde verhaal in De Galgenwaard: de Deen werd in augstus al voorbijgestreefd door Paes en heeft er nu nóg een concurrent bij gekregen. "Zijn situatie is niet veranderd. Wij zijn in gesprek gegaan met David en we hebben besloten om een oplossing te zoeken. Daar zijn we nog steeds mee bezig en tot die tijd is hij nog hier."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Jeroen Zoet zich bij FC Utrecht weer herpakken?

(3145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws