Zoet wist al snel 'hoe het zat' in Qatar: 'Snel geschakeld en naar Utrecht'

Zoet wist al snel 'hoe het zat' in Qatar: 'Snel geschakeld en naar Utrecht'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 18:16wo 15-01-2020 om 18:16

Jeroen Zoet vertrok deze week tot ieders verrassing naar FC Utrecht, maar sluit niet uit dat hij ooit opnieuw voor PSV uit zal komen. De doelman verloor dit seizoen zijn plekje aan Lars Unnerstall, maar heeft nog een contract voor anderhalf jaar.

Na de tweede seizoenshelft keert hij in principe terug naar Eindhoven. "Voetbal kan raar lopen en ik heb veel te danken aan de club. Maar dat gaan we in de zomer weer bekijken. Dan maak ik de balans op", liet hij weten na zijn eerste dag op Sportpark Zoudenbalch, geciteerd door De Telegraaf. "Niemand had verwacht dat ik nu hier zou zijn, misschien is het volgend jaar wel zo dat niemand had verwacht dat ik weer bij PSV ging keepen."

Zoet was nog met PSV mee op trainingskamp gegaan in Qatar: trainer Ernest Faber kondigde een 'open strijd' aan tussen de elfvoudig Oranje-international en zijn collega's Unnerstall en Robbin Ruiter. Zoet wist echter al snel 'hoe het zat'. "Ik heb er alles aan gedaan, maar voor mij was het duidelijk", aldus de sluitpost. "Daarom heb ik snel geschakeld en de keuze gemaakt om hierheen te gaan."

Zoet hoopt nog steeds op deelname aan het EK en had contact met Patrick Lodewijks, de keeperstrainer van het Nederlands elftal. "Met hem heb ik ook gesproken over eventuele keuzes. Daaruit kwam naar voren dat het belangrijk was, dat ik lekker zou gaan spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoort Jeroen Zoet in de Oranje-selectie?

(1462 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws