Update: 'Rodríguez gaat akkoord met miljoenensalaris in Turkije en wijst PSV af'

Update: 'Rodríguez gaat akkoord met miljoenensalaris in Turkije en wijst PSV af'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 21:20wo 15-01-2020 om 21:20

Laatste update: donderdag 16 januari 2020 om 09:30do 16-01-2020 om 09:30

Over de toekomst van Ricardo Rodríguez, de linksback van AC Milan, zal donderdag uitsluitsel komen. De Zwitser staat in de serieuze belangstelling van PSV, maar ook Fenerbahçe wil Rodríguez graag aan de selectie toevoegen.

Er sijpelden al diverse tegenstrijdige berichten uit Italië door over de persoonlijke wens van Rodríguez, maar zeker is volgens transferjournalist Gianluca di Marzio in ieder geval wel dat er donderdag duidelijkheid zal komen over de transfer die de Zwitser gaat maken. PSV en Fenerbahçe zouden nek aan nek liggen en het is nog lang niet duidelijk waar de toekomst van de linksback ligt.

Het leek er op dat de persoonlijke voorkeur van de Zwitser naar PSV uitging, maar de journalist in dienst van Sky Sports Italia schrijft wel dat de Turken een hoger percentage van het salaris willen overnemen dan de Brabantse club. Fenerbahçe en PSV zijn wel allebei bereid om een huurconstructie aan te gaan met een optie tot koop. Het bedrag waar de verdediger voor moet worden overgenomen zou zo'n zes miljoen euro bedragen.

PSV is al langer op zoek naar een linksback vanwege de tegenvallende prestaties van Olivier Boscagli en Michal Sadílek. Ook Toni Lato stond als linkervleugelverdediger onder contract in Eindhoven, maar hij is alweer weg en zal zijn loopbaan vervolgen bij Osasuna.

Update: Nicoló Schira, journalist van La Gazzetta dello Sport, meldt dat Rodríguez definitief voor Fenerbahçe heeft gekozen. De linksback gaat akkoord met een salaris van zo'n vier miljoen euro per jaar en zal na een eerste huurperiode definitief overgenomen worden door de Turken. PSV zou in dat geval achter het net vissen en op zoek moeten naar een andere linksback.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws