'Dan gaat iedereen over kampioenschap praten, dat maakte dit AZ nog niet mee'

'Dan gaat iedereen over kampioenschap praten, dat maakte dit AZ nog niet mee'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 07:02do 16-01-2020 om 07:02

Barry van Galen denkt niet dat de titeldruk vat gaat krijgen op de huidige selectie van AZ. De voormalig middenvelder van de Alkmaarders wijst wel op het belang van een sterke Eredivisie-herstart.

"Die eerste wedstrijd tegen Willem II van aanstaande zaterdag wordt direct een mentaal zware", stelt Van Galen in het Algemeen Dagblad. Hij beleefde zelf een wonderseizoen in de jaren negentig met Roda JC en ging met AZ meerdere keren als nummer twee de winterstop in. "Win je, dan kom je weer in de flow van ervoor. Toch komt de echte druk pas aan het einde."

"Vanaf ongeveer maart gaat echt iedereen over een kampioenschap praten. En dat hebben de meeste spelers niet meegemaakt", vervolgt Van Galen. "Maar het huidige AZ is hartstikke goed op elkaar ingespeeld. Het team staat als een huis. Dat was met Roda destijds ook. Net als de AZ-teams van Adriaanse en Van Gaal."

Van Galen denkt dat de weinige mutaties in de selectie helpen. "Ze zijn bij elkaar gebleven, de langdurige blessure van Pantelis Hatzidiakos lijkt opgevangen met ook de komst van Ramon Leeuwin. Wat dat betreft maak ik me over het huidige AZ niet veel zorgen."

Poll

Blijft AZ ook na de winterstop in het spoor van Ajax?

(2468 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws