'We kunnen Ajax inhalen, voordeel dat we niet verplicht zijn kampioen te worden'

'We kunnen Ajax inhalen, voordeel dat we niet verplicht zijn kampioen te worden'

16-01-2020 07:29
84

Stijn Wuytens is met AZ in gesprek over een nieuw contract. De dertigjarige Belg, die vier jaar geleden overkwam van Willem II, had niet verwacht dat hij nog in Alkmaar zou spelen.

Een blessure zette een paar jaar geleden een streep door een volgende stap in zijn carrière, maar Wuytens is weer helemaal terug. "Het is natuurlijk geen straf om bij dit AZ te voetballen", zegt de linker centrale verdediger tegen het Brabants Dagblad. Hij had niet verwacht zijn tot medio 2020 lopende contract uit te dienen. "Ik wilde nog een stap maken", zegt hij.

Wuytens is nu zelfs in gesprek over een nieuwe verbintenis. "Daar sta ik positief tegenover. Het is kijken of we eruit kunnen komen", stelt het jeugdproduct van PSV, die een vaste waarde is in de ploeg van coach Arne Slot. Met hem hield de Alkmaarse defensie al twaalf keer de nul. "Natuurlijk geloven we erin dat we mee kunnen strijden voor de titel. We kunnen Ajax nog inhalen. Ons voordeel is dat we niet verplicht zijn kampioen te worden."

Wuytens was de enige stabiele factor centraal achterin bij AZ. Door blessures was het naast hem stuivertje wisselen tussen Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos en Jordy Clasie. "Maar we hebben Ramon Leeuwin erbij. Met hem heb ik al een wedstrijd gespeeld. Met ook Hakon Evjan als nieuwe kracht denk ik dat we er nog sterker op geworden zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie