'Ajax-opponent Getafe dreigt steunpilaar te verliezen aan Arsenal of Tottenham'

'Ajax-opponent Getafe dreigt steunpilaar te verliezen aan Arsenal of Tottenham'

16-01-2020 07:46
18

Getafe dreigt in aanloop naar het tweeluik met Ajax in de zestiende finales van de Europa League een belangrijke kracht te verliezen. Djené Dakonam staat in de belangstelling van diverse clubs, waaronder Premier League-teams Tottenham Hotspur en Arsenal.

De Londense rivalen hebben concurrentie van onder meer Everton, Southampton, Bournemouth en Crystal Palace, zo meldt The Sun. Djené maakt de laatste jaren veel indruk in het hart van de defensie van Getafe. Mede dankzij de 28-jarige Togolees kreeg de stuntploeg van coach José Bordalás pas twintig tegengoals in negentien duels in de Primera Division.

Wedden

Meer odds

Getafe verlangt volgens de boulevardkrant zo'n 26 miljoen euro voor Djené. Een bod van AS Monaco van 15 miljoen werd al afgewezen. Zowel Tottenham als Arsenal ziet hem als welkome, niet al te dure versterking voor de achterhoede. Davinson Sánchez kan nog niet helemaal voldoen bij Spurs en manager José Mourinho ziet het contract van Jan Vertonghen komende zomer aflopen. Bij The Gunners is de spoeling eveneens dun door het aanstaande vertrek van Shkodran Mustafi naar Galatasaray en de blessure van Calum Chambers.

Djené werd de afgelopen twee jaar opgenomen in het Team van het Jaar in La Liga. Daarin stond hij respectievelijk naast Sergio Ramos en Gerard Pique. De 49-voudig international van Togo, die ook als rechtsback uit de voeten kan, ligt nog tot medio 2023 vast bij Getafe.