Xavi legde aanbod uit Camp Nou naast zich neer: 'Te vroeg om Barcelona te trainen'

Xavi legde aanbod uit Camp Nou naast zich neer: 'Te vroeg om Barcelona te trainen'

16-01-2020 11:39 Laatste update: 11:46
32

Xavi heeft bevestigd dat hij een aanbod van FC Barcelona om Ernesto Valverde op te volgen naast zich neer heeft gelegd. Het clubicoon van de Catalanen benadrukt echter ook dat het zijn droom blijft om trainer te worden in Camp Nou.

Op de persconferentie in aanloop naar de finale van de Qatar Cup tussen zijn ploeg Al Sadd en Al Duhail gaat de trainer in op de aanbieding die hij kreeg. "Ja, ik heb een aanbod van FC Barcelona ontvangen. Ik heb het vooral niet geaccepteerd omdat het nog te vroeg is om Barcelona te trainen. Maar het blijft mijn droom om in de toekomst trainer van Barça te worden", zo tekende Mundo Deportivo op uit de mond van de voormalig international van Spanje.

Xavi spark drie keer met de leiding van Barcelona voordat hij besliste dat hij niet op het aanbod inging. "Ik heb het eerst aan mijn familie verteld en toen aan de spelersgroep, omdat zij het natuurlijk ook volgden. Ik ben nu volledig gefocust Al Sadd."

In Qatar sloot Xavi zijn actieve voetballoopbaan af en is hij momenteel bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Na het afhaken van Xavi en Ronald Koeman, die ook een aanbod afwees omdat hij zich met Oranje op het EK wil richten, schakelde Barcelona door en presenteerde het Quique Setién als nieuwe coach. Xavi lijkt dat een goede keuze te vinden. "Ik houd van de nieuwe coach van Barcelona. Ik houd van zijn manier van werken en ik hoop dat hij slaagt met het team."