FC Transfervrij: dit sterrenteam is komende zomer gratis in te lijven

FC Transfervrij: dit sterrenteam is komende zomer gratis in te lijven

20-01-2020 11:30 Laatste update: 12:57
30

Christian Eriksen, Luka Modric en Dries Mertens: zo maar wat gelouterde spelers die komende zomer transfervrij zijn. VoetbalPrimeur stelt een wereldelftal samen van spelers die uit hun contract lopen en dus gratis zijn op te halen.

Gianluigi Buffon (Juventus)
Gianluigi Buffon gaf in december al aan dat hij 'het kind in zich moet respecteren'. Kortom, de bijna 42-jarige doelman wil ook in het seizoen 2020/2021 de keepershandschoenen oppakken. Paris Saint-Germain verleidde het boegbeeld van Juventus al eens tot een buitenlands avontuur. Ziet Buffon nogmaals een mooie kans voorbij komen?

Thomas Meunier (Paris Saint-Germain)
De 28-jarige Belg lijkt niet het volle vertrouwen te genieten bij Paris Saint-Germain, dat hem nog altijd geen nieuwe verbintenis voorschotelde. De kans op een vertrek neemt daardoor toe. Bayern München en Internazionale werden al voorzichtig gelinkt aan Meunier, voor wie de Parijzenaars in 2016 zes miljoen euro betaalden aan Club Brugge.

Thiago Silva (Paris Saint-Germain)
De Braziliaan is inmiddels 35 jaar, maar nog altijd één van de beste verdedigers in de Ligue 1. Hoewel Thiago Silva in het verleden aangaf zijn loopbaan bij Paris Saint-Germain te willen beëindigen, lijkt hij komende zomer weleens te kunnen vertrekken uit het Parc des Princes. Is er nog een club die de mandekker tot een mooi avontuur kan verleiden?

Giorgio Chiellini (Juventus)
Net als Buffon behoort Giorgio Chiellini tot het meubilair in Turijn. De robuuste Italiaan kwam in 2005 over van Fiorentina en groeide uit tot één van de beste verdedigers ter wereld. De jaren beginnen evenwel te tellen (35) en misschien kiest Chiellini er voor om zijn horizon te verbreden. Met Matthijs de Ligt en Merih Demiral heeft Juventus de troonopvolgers al in huis.

Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)
Landgenoot, voormalig Ajax-maatje én huidig ploeggenoot Toby Alderweireld verlengde alsnog zijn contract bij Tottenham Hotspur, maar de kans is klein dat Jan Vertonghen dat voorbeeld volgt. De 32-jarige Belg stak zijn liefde voor Ajax en Amsterdam nooit onder stoelen of banken, al is het de vraag of hij op korte termijn terugkeert.

Luka Modric (Real Madrid)
De Kroaat won in 2018 de Ballon d'Or, maar anno 2020 lonkt een transfervrij vertrek bij Real Madrid. De 34-jarige Modric is door de opmars van Federico Valverde niet altijd meer zeker van een basisplaats bij De Koninklijke, die voor komende zomer bovendien Donny van de Beek hoog op het lijstje hebben staan. Kiest Modric eieren voor zijn geld?

Blaise Matuidi (Juventus)
De 32-jarige Matuidi verruilde Paris Saint-Germain in 2017 met een duidelijk doel voor Juventus: de Champions League winnen. Daar is hij (nog) niet in geslaagd, maar ook dit seizoen is de Fransman vaak de stille motor op het middenveld van trainer Maurizio Sarri. Vooralsnog tekende hij desondanks geen nieuw contract, al kan dat in de komende maanden alsnog gebeuren.

Christian Eriksen (Tottenham Hotspur)
Vermoedelijk het grootste buitenkansje in deze lijst. Eriksen verruilde Ajax in 2013 voor Tottenham Hotspur. De 27-jarige Deen groeide uit tot één van de smaakmakers van de Premier League, maar lijkt een nieuw avontuur aan te willen gaan. Manchester United en Real Madrid werden genoemd, maar het is Internazionale dat er verrassend met zijn handtekening vandoor zou gaan.

Willian (Chelsea)
Willian is al sinds 2013 een zeer gewaardeerde kracht op Stamford Bridge. Onder manager Frank Lampard toont de Braziliaanse international (31) aan nog lang niet versleten te zijn. "Als het mogelijk zou zijn, wil ik hier tot mijn veertigste blijven. Maar zo gaat het niet altijd in het voetbal", sprak hij onlangs. Het is geen geheim dat FC Barcelona hem al jaren volgt. Komt het van een overstap?

Edsinson Cavani (Paris Saint-Germain)
De erkende doelpuntenmaker Cavani vertolkt dit seizoen een rol op het tweede plan bij Paris Saint-Germain, dat met Mauro Icardi een jongere versie binnenhaalde. De 32-jarige Uruguayaan is daardoor op weg naar de uitgang in Parijs, met Atlético Madrid als veel genoemde bestemming. Ook vanuit de Major League Soccer zou echter interesse zijn.

Dries Mertens (Napoli)
De Rode Duivel speelde ooit voor AGOVV, FC Utrecht en PSV, maar is inmiddels één van de meest gevreesde aanvallers van de Serie A. Maurizio Sarri transformeerde Mertens tot een 'valse spits' en vooral in die rol maakte hij furore bij Napoli. Aan het huwelijk dreigt echter een einde te komen. De 32-jarige Mertens wordt aan tal val clubs gelinkt in onder meer Italië, Duitsland en Spanje.

Wisselspelers:
Eric Bailly, Layvin Kurzawa, Fernandinho, David Silva, Adam Lallana, Mario Götze, Olivier Giroud