Geheimzinnige Stegeman laat niks los: 'Jullie zullen het vrijdagavond zien'

Geheimzinnige Stegeman laat niks los: 'Jullie zullen het vrijdagavond zien'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 18:26do 16-01-2020 om 18:26

PEC Zwolle bezet een teleurstellende vijftiende plek in de Eredivisie en dus schreeuwt de situatie om verandering. Er lijken wat tactische aanpassingen gedaan te zijn door John Stegeman, maar de trainer laat voorlopig niks los.

PEC staat aan de vooravond van de tweede seizoenshelft en de jacht naar lijfsbehoud en speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In Spanje werkte men bij PEC aan een 5-3-2-formatie, maar Stegeman laat niks los voor de camera van FOX Sports. "Jullie zullen het vrijdagavond wel zien. Ik denk niet dat ik moet vertellen hoe we gaan voetballen. Het is aan Utrecht om te lezen en te zien hoe we dat doen, of liever niet eigenlijk. We zijn tot een aantal conclusies gekomen waardoor we aanpassingen hebben gedaan in de speelwijze."

Dat de ploeg van Stegeman gaat kiezen voor een defensieve aanpak is gezien de 42 tegendoelpunten van de eerste seizoenshelft niet verwonderlijk, beaamt ook de oefenmeester. "We willen anders en beter verdedigen. Daarin hebben we wat accenten verlegd om minder doelpunten tegen te krijgen. Scoren is het probleem niet. We hebben 25 keer gescoord, maar ook dat kan beter. Dat is niet de hoofdmoot geweest van onze analyse."

Hoewel Stegeman de kaken op elkaar hield, was het Pelle Clement die wél duidelijkheid wist te verschaffen over de formatieverandering. "We spelen nu met vijf man achterop. Drie centrale verdedigers en twee wingbacks, zoals dat zo mooi heet. Daar hebben we hard op getraind. Het zal niet meteen perfect zijn. We willen wat meer defensieve zekerheid inbouwen. In het begin van het seizoen hebben we daar moeite mee gehad."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws