'Straf hangt boven het hoofd van Cocu, EFL duikt in discutabel dossier Derby'

'Straf hangt boven het hoofd van Cocu, EFL duikt in discutabel dossier Derby'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 19:18do 16-01-2020 om 19:18

Phillip Cocu moet met zijn Derby County vrezen voor een straf van de Engelse Football League (EFL). De club ligt onder de loep wegens te veel gemaakte verliezen én de dubieuze verkoop van het stadion.

Derby County wordt binnenkort op het matje geroepen om zich te verantwoorden over de financiële situatie van de club, meldt de BBC. Championship-clubs mogen verdeeld over drie jaar maximaal 45 miljoen euro aan verlies noteren. Birmingham City kreeg bijvoorbeeld afgelopen seizoen al een straf van negen punten te verwerken door deze regel. Derby County maakte in het seizoen van 2017/18 zo'n zeventien miljoen euro winst, en dus lijkt er niks aan de hand voor de club van Cocu.

Maar schijn bedriegt, want Engelse media hebben de zaak uitgespit en komen tot de conclusie dat die winsten een verklaarbare reden hebben. Het Pride Park Stadium, de thuishaven van Derby, werd destijds verkocht aan eigenaar en voorzitter Mel Morris voor een bedrag van 94 miljoen euro. Dit terwijl het stadion slechts een waarde van 48 miljoen euro zou vertegenwoordigen. De EFL lijkt momenteel dus onderzoek te doen naar de dubieuze verkoop van het stadion, waardoor Derby zich binnenkort moet verantwoorden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws