Eerste verre buitenlandse avontuur: 'Niet makkelijk zoontje hier achter te laten'

Eerste verre buitenlandse avontuur: 'Niet makkelijk zoontje hier achter te laten'

Kenneth Vermeer heeft een droomtransfer naar de Verenigde Staten te pakken om te gaan spelen voor Los Angeles FC. Toch is het niet zo makkelijk voor de sluitpost om hier alles achter te laten.

Vermeer was heel zijn carrière, uitgezonderd een kort uitstapje naar België, actief op Nederlandse bodem, en gaat nu voor het eerst in zijn leven een grote buitenlandse uitdaging aan. "Ik ben altijd in Nederland geweest, dan is het makkelijk om naar familie te gaan. Nu ga ik naar de andere kant van de wereld en het is niet zo makkelijk om mijn zoontje hier achter te laten, net als overige familie. Dat ga je toch wel het meeste missen", bekent hij eerlijk op het clubkanaal van Feyenoord.

De doelman arriveerde in 2014 bij Feyenoord na een pikante overstap vanaf Ajax en in die periode is De Kuip gaan voelen als een tweede thuis voor de Amsterdammer. "Het is toch wel thuis geworden uiteindelijk. Natuurlijk, het stadion, het lachen met de jongens, ik ben toch wel een vrolijke jongen, we halen altijd grapjes uit met elkaar. Het is gewoon m'n comfortzone en daar stap ik nu uit." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s