Opmerkelijke 'transfer' in Eindhoven: PSV verliest scout aan toekomstige MLS-club

Opmerkelijke 'transfer' in Eindhoven: PSV verliest scout aan toekomstige MLS-club

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 21:52do 16-01-2020 om 21:52

Laatste update: donderdag 16 januari 2020 om 22:00do 16-01-2020 om 22:00

Een opvallende 'transfer' bij PSV: scout Thomas Schaling vertrekt naar de Verenigde Staten. Dat meldt PSV donderdag via officiële kanalen. Hij gaat aan de slag als directeur bij de scoutingsafdeling van Charlotte MLS, een nog te vormen club in de Major League Soccer.

Clubs opereren in de MLS met zeer grote budgetten, maar zijn aan limieten gebonden aangezien er maar een aantal spelers opgesteld mogen worden met zeer hoge salarissen, de zogenaamde designated players.

Schaling speelde bij PSV een grote rol bij de komst van Andrés Guardado. Toen een deal met Steven Defour afketste, schakelde Schaling meteen over naar de Mexicaanse middenvelder. Die zetten uiteindelijk drie jaar de lijnen uit op het veld bij PSV.

Er wordt verwacht dat technisch directeur John de Jong niet blij is met het vertrek van Schaling. Hij gaf in een eerder interview met Voetbal International al aan dat hij graag wil de scoutingsafdeling graag uitbreiden. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat de club op zoek gaat naar een vervanger voor Schaling.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws