'Amerikanen wachten nog steeds op kamp-Pereiro: ultimatum van Nijkamp'

'Amerikanen wachten nog steeds op kamp-Pereiro: ultimatum van Nijkamp'

17-01-2020 09:13 Laatste update: 09:52
52

FC Cincinnati-directeur Gerard Nijkamp heeft het kamp-Gastón Pereiro een ultimatum gesteld. De Major League Soccer-club is al rond met PSV, maar moet nog een akkoord zien te bereiken met de 24-jarige linkspoot en diens zaakwaarnemer Paco Casal.

De Uruguayanen hebben nog twee dagen om de plooien met FC Cincinnati alsnog glad te strijken, weet het Amerikaanse Extra Time te melden. De hekkensluiter van de vorige Eastern Conference-jaargang begint op 1 maart aan het nieuwe MLS-seizoen en wil zo snel mogelijk een nummer tien aan de selectie toevoegen: wanneer Pereiro en Casal zich niet spoedig melden, zullen Nijkamp en de zijnen doorschakelen.

De sportieve toekomst van Pereiro is nu al meerdere malen onderwerp van gesprek in Eindhoven en omstreken. De linkspoot loopt uit zijn contract en Casal leek aan te sturen op een transfervrij PSV-vertrek. Een winterse transfer behoort echter ook tot de mogelijkheden: Aston Villa zou Pereiro eveneens volgen, maar volgens Voetbal International is de vermeende interesse vanuit Engeland een staaltje 'transferpoker' van de belangenbehartiger.