Update: Lyon huurt bij Villarreal en presenteert vervanger van Memphis

Update: Lyon huurt bij Villarreal en presenteert vervanger van Memphis

17-01-2020 10:58 Laatste update: 21-01-2020 11:36
17

Olympique Lyon lijkt een vervanger voor de zwaar geblesseerde Memphis Depay te hebben gevonden. Volgens France Football is een transfer van Villarreal-spits Karl Toko Ekambi in de maak.

De 27-jarige spits uit Kameroen verruilde Angers in de zomer van 2018 voor Villarreal, maar lijkt dus na anderhalf jaar alweer terug te keren in de Ligue 1. De nummer zeven van Frankrijk en de nummer negen van Spanje hebben elkaar gevonden, meldt France Football vrijdagochtend. Toko Ekambi zal voor twintig miljoen euro de overstap maken en Villarreal krijgt een percentage bij een eventuele toekomstige doorverkoop.

Het halen van een nieuwe centrumspits stond hoog op het prioriteitenlijstje van L'OL. Na het wegvallen van Memphis was Moussa Dembélé de enige volwaardige aanvalsleider. Toko Ekambi heeft dit seizoen zes keer gescoord voor Villarreal. Drie van zijn doelpunten maakte hij in oktober, waarna hij werd verkozen tot Primera División-speler van de maand.

Update: Toko Ekambi gaat inderdaad bij Olympique Lyon aan de slag. De international van Kameroen heeft in Lyon een huurcontract tot medio 2020 ondertekend, laat de club dinsdag weten via de officiële kanalen. L'OL heeft bovendien een optie tot koop bedongen, laat voorzitter Jean-Michel Aulas weten.