Babel: 'Ik merkte dat het aan me ging knagen, dat risico wilde ik niet lopen'

Babel: 'Ik merkte dat het aan me ging knagen, dat risico wilde ik niet lopen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 14:12vr 17-01-2020 om 14:12

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 14:33vr 17-01-2020 om 14:33

Ryan Babel heeft een grote hand gehad in zijn eigen terugkeer bij Ajax. Dat onthult hij in gesprek met de NOS. De Oranje-international was niet helemaal gelukkig bij Galatasaray, waarna hij in contact kwam met zijn 'relaties' bij de Amsterdamse club.

"Nou ja, laat ik zeggen dat ik goede relaties heb bij Ajax. Dus dat was inderdaad niet zo ingewikkeld", antwoordt Babel lachend op de vraag of hij de transfer eigenhandig in gang heeft gezet. Hij begint aan zijn derde periode in Amsterdam. "Ik ben altijd Ajacied gebleven."

Babel heeft geen overleg gehad met bondscoach Ronald Koeman over zijn overstap van Galatasaray naar Ajax. Toch speelde Oranje een grote rol in zijn keuze. "Het ging niet eens heel slecht in Turkije, maar ook niet heel lekker. Ik merkte dat het aan me ging knagen", erkent hij. "Ik had het gevoel dat als ik daar zou blijven, dat ik bij het Nederlands elftal met een mindere vorm zou binnenkomen. Dat risico wilde ik niet lopen."

In het seizoen 2012/2013 keerde Babel ook al eens terug bij Ajax. Na omzwervingen in het Midden-Oosten was het toen bijna einde carrière voor de aanvaller. "Ik was niet honderd procent hopeloos, maar had wel een beetje angst ja."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws