City morst punten in titelstrijd na spectaculaire slotfase tegen Crystal Palace

18-01-2020 17:54 Laatste update: 18:02
40

Manchester City heeft duur puntenverlies geleden in de strijd om de titel in de Premier League. In het eigen Etihad Stadium kwam de ploeg van trainer Pep Guardiola niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Crystal Palace. Sergio Agüero leek de grote man te worden aan City-zijde met twee goals, maar een eigen doelpunt van Fernandinho gooide roet in het eten.

Manchester City - Crystal Palace 2-2
Manchester City heeft duur puntenverlies geleden in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. De ploeg van Guardiola had moeite met Crystal Palace en zag de gasten in de eerste helft op voorsprong komen door een doelpunt van Cenk Tosun. De Turkse spits kopte raak uit een hoekschop.

Het was totaal tegen de verhoudingen in, maar City vergat zichzelf in de eerste helft te belonen met een doelpunt en kreeg het deksel op de neus. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, maar lang kwam City niet tot scoren. Sergio Agüero leek het duel vervolgens te beslissen in het voordeel van City met twee treffers in de slotfase, maar door een eigen doelpunt van Fernandinho in de blessuretijd van de wedstrijd eindigde het in 2-2.

Arsenal - Sheffield United 1-1
Arsenal kende een ongelukkige middag tegen Sheffield United. In het Emirates Stadium kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Premier League-verrassing Sheffield United. Het was de thuisploeg die vlak voor het rustsignaal op voorsprong kwam: Gabriel Martinelli tikte een goede voorzet volledig vrij voor doel binnen.

Het lukte The Gunners echter niet de overwinning over de streep te trekken. In de slotfase van de wedstrijd was het John Fleck die de gasten op gelijke hoogte schoot, waardoor Sheffield boven Arsenal blijft staan op de Premier League-ranglijst.