Vitesse begint 2020 uitstekend met eenvoudige overwinning in Limburg

18-01-2020 20:26 Laatste update: 20-01-2020 13:36
24

Vitesse heeft de competitie hervat met een overwinning bij Fortuna Sittard. De ploeg van Edward Sturing beleefde een eenvoudige avond in Limburg en won met 1-3. Vitesse is nu sinds 29 november ongeslagen in de competitie, terwilj Fortuna weer eens in eigen huis verloor na vijf (!) thuiszeges op rij.

Op de overwinning van Vitesse valt weinig aan te merken. De Arnhemmers werden in het zadel geholpen door Alexei Koselev. De Fortuna-doelman liet een vrije trap van Oussama Tannane kinderlijk eenvoudig door z'n handen glippen. Voor de rust scoorde ook Tim Matavz, die volledig vrij werd gelaten en de 0-2 achter Koselev schoof.

Vitesse kreeg in de tweede helft veel kansen om de definitieve nekslag uit te delen. Bryan Linssen schoot van buiten de zestien net naast. Na gemiste kansen van Matusz Bero en Riechedly Bazoer besliste Matavz de wedstrijd alsnog.

Fortuna maakte het weer even spannend met 1-3 van Amadou Ciss, maar die goal viel te laat voor de ploeg van Sjors Ultee. Vitesse klimt naar de zesde plaats op de ranglijst en heeft nog maar één punt minder dan nummer drie PSV. Fortuna is terug te vinden op de dertiende plaats.