Leipzig profiteert van averij Gladbach, deksel op Chelsea-neus in minuut 94

18-01-2020 20:47 Laatste update: 21:11
2

RB Leipzig heeft zaterdagavond zijn koppositie in de Bundesliga verstevigd. Achtervolger Borussia Mönchengladbach liep vrijdagavond averij op tegen Schalke 04 en Die Roten Bullen liepen uit naar een voorsprong van vijf punten.

Leipzig-Union Berlin 3-1
De koploper moest zich wel terug knokken van een vroege achterstand tegen Union Berlin: de Bundesliga-debutant kwam na tien minuten op 0-1 via Marius Bülter. Na rust rechtte Leipzig echter de rug: Timo Werner haalde onverbiddelijk hard uit, nadat hij de bal per toeval voor zijn voeten kreeg en Marcel Sabitzer frommelde de 2-1 binnen uit een corner. Werner bezegelde de overwinning in de slotfase met zijn snoeiharde 3-1. De lijstaanvoerder kan nu afwachten wat Bayern München zondag tegen Hertha BSC doet: Der Rekordmeister kan op twee punten komen.

Newcastle United-Chelsea 1-0
Chelsea blijft wisselvallig presteren in de Premier League en moet voorzichtig vrezen voor zijn plekje in de top-vier. De ploeg van Frank Lampard was oppermachtig tegen Newcastle United, maar kon zijn overwicht niet in de score uitdrukken. In de vierde minuut van de blessuretijd sloeg de thuisploeg zelfs nog toe: Isaac Hayden bracht St. James' Park in vervoering met een rake kopbal. Minder nieuws was het uitvallen van Jetro Willems, die een zware knieblessure op lijkt te hebben gelopen.

SS Lazio-Sampdoria 5-1
Lazio en topschutter Ciro Immobile zijn in bloedvorm: Sampdoria was de elfde (!) Serie A-tegenstander op rij die moest buigen voor de Romeinen, die Juventus en Internazionale in de nek blijft hijgen. Immobile maakte drie van de vijf treffers en staat op liefst 23 competitiegoals.