Riedewald knokt zich terug, maar heroverweegt toekomst: 'Eredivisie is mooi'

Riedewald knokt zich terug, maar heroverweegt toekomst: 'Eredivisie is mooi'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 21:04za 18-01-2020 om 21:04

Jaïro Riedewald is bezig aan een opmerkelijke revival bij Crystal Palace. De 23-jarige oud-Ajacied kwam tussen april 2018 en december 2019 geen Premier League-minuut in actie, maar heeft zich nu in de basis van The Eagles geknokt: ook tegen Manchester City haalde hij de eerste elf.

De linksback en zijn ploeggenoten namen een even knap als zwaarbevochten punt mee naar Londen. "Spelen in het Etihad Stadium voelt als een zegening", aldus Riedewald in gesprek met het Algemeen Dagblad. De 23-jarige Haarlemmer had zelf ook niet verwacht dat hij aan zijn huidige reeks wedstrijden in de hoofdmacht zou beginnen. "Als voetballer weet je dat je altijd kan gaan spelen. Ik hoop dat elke week. Nu gebeurt dat. Hopelijk duurt dit nog even voort."

Riedewald durft zich echter niet rijk te rekenen: de linkspoot heeft al meerdere malen geprobeerd om tussentijds te vertrekken. "Elke transferperiode heb ik bij de manager (Roy Hodgson, red.) aangeklopt. Ik weet niet hoe het komt, maar op die momenten is er altijd een blessuregolf", aldus Riedewald. "Toen ik de laatste keer naar de kamer van Hodgson ging, zag ik hem al lachen. Ik wist genoeg."

Hoewel hij nog meerdere jaren vastligt, sluit Riedewald niet uit dat het komende zomer alsnog gaat gebeuren. De verdediger gaat serieus nadenken over zijn toekomst, kondigt hij aan. "Weet je, ik kom uit Nederland, schaam me helemaal niet om terug te komen. Als de juiste aanbieding komt, alles goed voelt en ik er zin in heb dan valt er te praten. De Eredivisie is een mooie competitie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Riedewald een aanwinst zijn voor de Eredivisie-top?

Ja
85%
Nee
15%
(1706 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws