Feyenoord heeft genoeg aan buitengewoon productief half uur tegen Heerenveen

18-01-2020 21:33 Laatste update: 22:18
50

Feyenoord heeft de seizoenshelft afgetrapt met een overwinning op sc Heerenveen. De Rotterdammers walsten in de eerste 26 minuten over de tegenstander heen, benutten hun eerste drie kansen en bleken uiteindelijk genoeg te hebben aan die marge.

De thuisploeg startte zonder verrassende namen in de opstelling en Heerenveen moest het stellen zonder spits Jens Odgaard. Feyenoord sprong buitengewoon effectief om met zijn kansen en de traditionele goaltune van de Hermes House Band kon binnen een half uur al drie keer ingestart worden. Luis Sinisterra opende de score met een knappe halve omhaal en Nicolai Jörgensen verzorgde de 2-0 en de 3-0: de Deen vond eerst de verre hoek op aangeven van Jens Toornstra en kon even later ongehinderd raak koppen na een corner van Orkun Kökçü.

De ploeg van Dick Advocaat liet de teugels vervolgens vieren en Heerenveen had al snel een doelpunt te pakken. Joey Veerman profiteerde van ongekend geklungel in de Feyenoord-defensie en verschalkte Justin Bijlow knap vanuit een lastige hoek.

De attractieve eerste helft werd gevolgd door een rommelige tweede. Beide ploegen kregen meerdere kansen op een doelpunt, maar wisten het net niet meer te vinden. Een schitterende stift van Hicham Faik – gepareerd door Bijlow – een fraaie hooghoudactie van Sam Larsson en een serie knappe reflexen van Warner Hahn waren de hoogtepunten van de tweede helft, die echter als een nachtkaars uit zou gaan.

Zowel Feyenoord als Heerenveen komt midweeks opnieuw in actie. De Friezen ontvangen woensdag Willem II in de strijd om de KNVB Beker, Feyenoord reist één dag eerder af naar Sittard voor een duel met de plaatselijke Fortuna.