Expert bekijkt afgekeurde De Jong-goal: 'Hij beweegt niet, er is geen blok'

Expert bekijkt afgekeurde De Jong-goal: 'Hij beweegt niet, er is geen blok'

19-01-2020 07:45
77

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane heeft zich gemengd in de discussie rond de afgekeurde treffer van Luuk de Jong zaterdag tijdens het duel van zijn ploeg met Sevilla (2-1). Technisch directeur van Sevilla Monchi was na afloop woest, omdat de VAR volgens hem onterecht ingreep voor een overtreding van Nemanja Gudelj op Eder Militao in de aanloop naar de goal.

Monchi brieste na de wedstrijd dat hij 'weigert om deze wedstrijd tactisch of technisch te analyseren, omdat dit moment zo belangrijk is dat het absurd zou zijn om een analyse te maken'. Zidane reageerde na afloop: "Ik kan zeggen dat ik het incident heb waargenomen en dat ik een blok heb gezien. Er was een overtreding, de scheidsrechter heeft de beelden bekeken en gaf die overtreding ook."

Zidane vervolgt: "In de tweede helft was er ook nog een handsbal voor de goal van De Jong, die de scheidsrechter niet gaf. Voor mij was het een blok, een overtreding, en dat is normaal. Daar kun je niet over klagen", aldus Zidane tegen Marca.

Expert
Datzelfde Marca liet ook een scheidsrechtersexpert naar de afgekeurde De Jong-treffer kijken. De expert Juan Andujar Oliver beoordeelde dat de goal van De Jong onterecht werd afgekeurd. "Ik vind het geen overtreding van Gudelj op Militao. De Sevilla-speler staat er met zijn rug naartoe en beweegt niet, er is geen blok. De Real Madrid-verdediger maakt zelf contact met Gudelj."