Basisplaats lonkt bij Ajax: 'Ik mag nu met de grote jongens meedoen'

Basisplaats lonkt bij Ajax: 'Ik mag nu met de grote jongens meedoen'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 10:15zo 19-01-2020 om 10:15

Ryan Gravenberch is klaar om zijn kans te pakken bij Ajax. De zeventienjarige middenvelder begint zondagmiddag vermoedelijk in de basis in de thuiswedstrijd tegen Sparta in de Eredivisie.

"Ik denk dat het nu wel mijn kans gaat worden", zegt Gravenberch tegen de NOS. "Ik denk dat ik er wel klaar voor ben. De trainer zoekt betrouwbaarheid, hij wil op mij kunnen vertrouwen. Ik ben wel serieus, maar het zijn kleine dingetjes. Mannelijk worden, bijvoorbeeld. Daar heb ik mij in ontwikkeld, net als in de duels."

Ook krijgt Gravenberch weleens te horen dat hij gemakzuchtig zou zijn. "Ik weet niet of ik gemakzuchtig ben, ik denk dat het ook mijn houding is. Het lijkt zo", stelt de jeugdinternational, die blij is dat hij 'nu met de grote jongens mag meedoen'. "Je merkt dat het een tikkeltje sneller gaat. Je moet sneller om je heen kijken en beslissen wat je gaat doen."

Zijn grootste criticaster is misschien wel zijn vader. Gravenberch woont nog bij zijn ouders. "Ik ben nog maar zeventien hè?! Ik kan ze niet missen, ze doen heel veel voor me. Ik ben ze heel dankbaar. Mijn vader brengt me altijd naar Ajax. Hij haalt me ook weer op. Ik heb nog geen rijbewijs."

Ajax en Sparta trappen om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Breekt Gravenberch in de tweede seizoenshelft door in de Ajax-basis?

(2095 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws