LIVE-discussie: Babel direct in de basis, ook Mazraoui en Promes terug bij Ajax

LIVE-discussie: Babel direct in de basis, ook Mazraoui en Promes terug bij Ajax

19-01-2020 13:21 Laatste update: 13:25
124

Ryan Babel mag om 14.30 uur gaan beginnen aan zijn Eredivisie-rentree. De door Ajax teruggehaalde Oranje-international begint zondagmiddag in de basis tegen Sparta.

Babel start op papier als linksbuiten. Quincy Promes keert terug in de basisopstelling en verhuist naar het middenveld, waar Ryan Gravenberch zijn plekje behouden heeft. Ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen ADO Den Haag, is ook Noussair Mazraoui nieuw: Sergiño Dest, Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré hebben het veld moeten ruimen.

Tegenstander Sparta haalde tot dusver twee nieuwelingen tijdens de winterstop, waarvan er één speelt. Bryan Smeets is uitgerekend tegen Ajax niet beschikbaar en wordt afgelost door FC Utrecht-huurling Patrick Joosten. De van Fortuna Sittard overgekomen Mica Pinto moet voorrang verlenen aan Lassana Faye en begint op de bank. Mohamed Rayhi vervangt de tussentijds naar Brentford vertrokken Halil Dervisoglu. Ragnar Ache is begonnen aan zijn afscheidstournee in de Eredivisie: de spits vertrekt na dit seizoen naar Eintracht Frankfurt.

De opstellingen:
Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Van de Beek, Promes, Gravenberch; Ziyech, Tadic, Babel.

Sparta: Harush; Abels, Mattheij, Vriends, Faye; Harroui, Rigo, Rayhi, Auassar; Ache, Joosten.