PSV verzuimt VVV pijn te doen, maar Dumfries voorkomt blamage in extremis

19-01-2020 14:13 Laatste update: 14:25
144

PSV heeft in De Koel een dramatische start van het jaar 2020 ternauwernood af kunnen wenden. De Eindhovenaren lieten vele kansen onbenut tegen VVV-Venlo, kregen in de tweede helft het deksel op de neus en leken de drie punten aan de ploeg van Hans de Koning te moeten laten: Denzel Dumfries redde in de allerlaatste minuut van de blessuretijd echter alsnog een punt.

Bij rust stond het nog 0-0 en dat was vooral de verdienste van Thorsten Kirschbaum. De VVV-doelman zag Steven Bergwijn al na twee minuten vrij opstomen en moest ook inzetten van Cody Gakpo en Bruma onschadelijk maken, maar hield zijn doel knap schoon. Datzelfde gold voor zijn collega en landgenoot Lars Unnerstall, die zich vlak voor rust onderscheidde met een save op een kopbal van Tobias Pachonik. Eén keer werd de sluitpost wel gepasseerd, maar een andere Duitser – Timo Baumgartl – haalde de inzet van Jerome Sinclair van de lijn.

VVV groeide in de wedstrijd en werd met name via nieuwkomer Oussama Darfalou: de van Vitesse gehuurde Algerijn durfde er na rust zelfs een voorzet achter het standbeen uit te gooien. Kort nadat Kirschbaum ook een treffer van Dumfries voorkwam, werd de wedstrijd zelfs opengebroken door de thuisploeg: Olivier Boscagli maakte een opzichte overtreding op de ingevallen Simon Janssen en Johnatan Opoku zorgde vanaf de penaltystip voor 1-0.

PSV-trainer Ernest Faber moest reageren en bracht met Noni Madueke een zeventienjarige debutant. Het slotoffensief van de Eindhovenaren kwam echter niet van de grond en VVV verdedigde de krappe voorsprong met hand en tand. In de absolute slotfase van de twee minuten durende blessuretijd sloegen de Eindhovenaren echter alsnog toe: Dumfries voorkwam een blamage met een fraaie kopbal, waarna er direct af werd gefloten. PSV staat nu vierde in de Eredivisie, één punt achter Willem II en één punt voor Feyenoord. VVV blijft zestiende en loopt weer één punt in op PEC Zwolle.