Paris Saint-Germain voorkomt verlenging, Go Ahead breekt record uit 1918

19-01-2020 23:08 Laatste update: 22:59
19

Paris Saint-Germain staat na zondagavond in de kwartfinale van de Coupe de France. Een verlenging kon tegen Lorient maar net worden voorkomen: 0-1. Bij PSG deden de grote sterren niet mee.

Lorient - Paris Saint-Germain 0-1
Thomas Tuchel liet Kylian Mbappé en Neymar op de bank. Edinson Cavani zat niet bij de selectie, vermoedelijk vanwege transferperikelen. De topclub uit Parijs had veel moeite Lorient, dat dapper speelde en in de eerste helft kansen kreeg op een goal. Ook in de tweede helft kon PSG de muur van Lorient niet breken. Na tachtig minuten stond het nog steeds 0-0, maar uiteindelijk maakte Pablo Sarabia op overtuigende wijze de 0-1. Dat bleek genoeg voor de zege.

PSG speelt woensdag de halve finale in de Coupe de la Ligue tegen Reims. Zondag wacht een ontmoeting in de Ligue 1 met OSC Lille. PSG staat met 49 punten bovenaan in Frankrijk.

FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 2-3
Go Ahead Eagles heeft een indrukwekkend clubrecord neergezet. Kowet won zondagmiddag een spektakelstuk tegen FC Den Bosch en is nu voor het eerst in 102 jaar (!) twintig officiële wedstrijden op rij ongeslagen.

De start van Go Ahead was nochtans dramatisch: FC Den Bosch was na 24 minuten al uitgelopen naar een 2-0 voorsprong dankzij Kevin Felida en Oussama Bouyaghlafen. Martijn Berden zorgde echter al snel voor nieuwe hoop en de gasten uit Deventer gingen in de tweede helft alsnog erop en erover.

Richard van der Venne kon na geklungel achterin de 2-2 binnen volleren en Mael Corboz schoof zelfs de winnende goal in de verre hoek. In de razend spannende slotfase roken beide clubs nog aan een treffer, maar Go Ahead handhaafde zijn ongeslagen status. De ploeg van Jack de Gier verloor op 30 augustus (!) voor het laatst.

AC Milan - Udinese 3-2
Milan begon met Zlatan Ibrahimovic in de basis en kwam na zes minuten op achterstand door Jens Stryger Larsen. In de rust werd Rebic gebracht. De Kroatische spits drukte meteen zijn stempel en maakte na 48 minuten gelijk. Theo Hernández schoot Milan vervolgens met een schitterende knal op voorsprong. Dat gebeurde in de slotfase van de wedstrijd.

Udinese leek roet in het eten te gooien met een gelijkmaker in de 85e minuut van Kevin Lasagna, maar in de 93e minuut besliste Rebic de wedstrijd. Door de zege klimt Milan naar de achtste plaats op de ranglijst. Udinese staat dertiende.

Mallorca - Valencia 4-1
Valencia, met Jasper Cillessen op de bank, is hard onderuit gegaan bij degradatiekandidaat Mallorca. Het werd 4-1. Cillessens vervanger Jaume Doménech had een zware middag. Valencia werd zoekgespeeld en stond al na 41 minuten met 3-0 achter. Antonio Raillo scoorde al na zeven minuten en daarna was Ante Budimir (22e en 41e minuut) twee keer trefzeker.

Vlak na rust moest Valencia verder met tien man na een rode kaart van Dani Parejo. Daniel Rodríguez Vázquez besliste de wedstrijd vervolgens in de 79e minuut. Ferrán Torres maakte een paar minuten later de eretreffer voor Valencia, dat verzuimt om de vijfde plek over te nemen van Ajax-tegenstander Getafe.