Bayern heeft uur nodig om Berlijnse muur te slechten, maar wint alsnog ruim

Bayern heeft uur nodig om Berlijnse muur te slechten, maar wint alsnog ruim

19-01-2020 17:26
8

Bayern München heeft de jacht op Bundesliga-koploper RB Leipzig ingezet. Der Rekordmeister werd een uur lang op 0-0 gehouden door Hertha BSC, maar liep in de slotfase alsnog uit naar een ruime overwinning in Berlijn.

De winnaar van de laatste zeven Bundesliga-edities had tijdens de winterstop een verrassende als harde oefennederlaag tegen 1. FC Nürnberg moeten slikken: 5-2 werd het tegen de buren uit de Tweede Bundesliga. Ook tegen Hertha had Bayern aanvankelijk moeite om de draad op te pakken. Kansen waren schaars in het Olympiastadion en de thuisploeg hield een uur lang stand. Thomas Müller hielp de gasten echter over het dode punt heen door een knappe assist van Ivan Perisic te bekronen: 0-1.

De beer was vervolgens los in Berlijn. Een treffer van Robert Lewandowski werd nog afgekeurd, maar de Pool maakte even later alsnog 0-2 uit een penalty. Dankzij Thiago en Perisic werd het zelfs nog 0-3 en 0-4. Bayern neemt afstand van Schalke 04, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach en komt op vier punten van RB Leipzig.