Ten Hag lovend: 'Hij heeft precies voldaan aan de verwachtingen, uitstekend'

Ten Hag lovend: 'Hij heeft precies voldaan aan de verwachtingen, uitstekend'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 18:12zo 19-01-2020 om 18:12

Erik ten Hag heeft zich tijdens Ajax - Sparta zo nu en dan geërgerd aan zijn elftal. Door 'gemakzucht' maakten de Amsterdammers het zichzelf lastig, analyseert de trainer.

Ajax - Sparta was volgens Ten Hag een wedstrijd met vele gezichten. "Ik heb in het eerste half uur een uitstekend Ajax gezien en we maakten ook een goede goal. Daarna werden we inconsequent, zowel aan de bal als verdedigend. Op die gemakzucht en dat gebrek aan concentratie heb ik de jongens in de rust ook gewezen", zegt hij bij FOX Sports. "Uit het niets maakte Sparta 2-1 en roken ze bloed. Wij mogen nooit zo in de problemen komen."

Eén van de uitblinkers aan Ajax-zijde was Lisandro Martínez, die met zijn hoofd een doelpunt van Adil Auassar voorkwam. "Dat was magnifiek", reageert Ten Hag. "Al stonden we ook daar eigenlijk niet goed, want iemand had Auassar moeten dekken. Maar Martínez liet de overlevingsdrang zien die in het team zit. Hij is daar een toonbeeld van." Ook Ryan Gravenberch, de maker van de 2-0, krijgt de complimenten. "Hij heeft precies voldaan aan de verwachtingen. Hij heeft uitstekend gespeeld."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws