Succesvol debuut Pardew: opgeknapt ADO houdt RKC op plek 18 in kelderkraker

19-01-2020 18:38
98

Het gerenoveerde ADO Den Haag heeft in zijn eerste wedstrijd onder Alan Pardew een cruciale slag geslagen in de strijd tegen degradatie. Hekkensluiter RKC Waalwijk had op de late zondagmiddag over ADO heen kunnen klimmen, maar moest zonder punten terug naar Noord-Brabant, waar de donkere wolken al zichtbaar zijn.

De thuisploeg startte met vier nieuwelingen in de basis, terwijl RKC het vertrek van Stijn Spierings had opgevangen met het huren van AZ-talent Tijjani Reijnders. Na een afwachtend begin met kansen aan beide zijden – voor Tomas Necid en Sylla Sow – werd de wedstrijd na een half uur opengebroken door Shaquille Pinas. De centrale verdediger stond op precies de goede plek om een vrije trap van John Goossens binnen te koppen: 1-0.

Na de rust deed RKC wat het kon en zorgde Reijnders bij vlagen voor dreiging. De gelijkmaker hing echter geen moment in de lucht. Tien minuten viel de wedstrijd in een beslissende prooi voor ADO. Crysencio Summerville besliste een sprintduel met Hannes Delcroix in zijn voordeel, waarna de Belg aan de noodrem trok en rood kreeg. De daaropvolgende vrije trap werd vervolgens tegen de touwen gekruld door de ingevallen aanvoerder Aaron Meijers: 2-0 en einde wedstrijd.

Directe degradatie ontlopen belooft nu een hels karwei te worden voor RKC. ADO staat nu vijf punten voor op de ploeg van Fred Grim en staat gelijk met VVV-Venlo. De veilige vijftiende plek is momenteel in handen van PEC Zwolle, dat één punt voorsprong heeft op ADO en VVV en zes punten los staat van RKC.