'Invincible' Liverpool zet Man United op 30 punten dankzij Van Dijk en Salah

'Invincible' Liverpool zet Man United op 30 punten dankzij Van Dijk en Salah

19-01-2020 19:20 Laatste update: 19:27
67

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League verstevigd met een zege op aartsrivaal Manchester United. Op Anfield werd het 2-0 door doelpunten van Virgil van Dijk en Mohamed Salah. De voorsprong op nummer twee Manchester City is nu zestien (!) punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

Met Van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis schoot Liverpool uit de startblokken tegen het gedevalueerde Manchester United, dat onder meer Paul Pogba en Marcus Rashford moest missen door blessures. Na een kwartier spelen was het raak: Van Dijk torende bij een corner hoog boven alles en iedereen: 1-0.

Kort daarna dacht Liverpool via Roberto Firmino op 2-0 te komen, maar na het bestuderen van de beelden door de VAR werd geconcludeerd dat David de Gea werd gehinderd door Van Dijk. Victor Lindelof, die de bal dramatisch wegwerkte, kon daardoor opgelucht ademhalen. Oók een doelpunt van Wijnaldum werd afgekeurd, vanwege buitenspel.

Manchester United zette daar weinig tegenover, maar kreeg wel mogelijkheden. Andreas Pereiro verzuimde de gelijkmaker te maken, terwijl Fred op doelman Alisson Becker stuitte. Ook Anthony Martial faalde in de afwerking. In grote delen van de wedstrijd werd de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer overlopen.

Het overwicht van Liverpool resulteerde in goede kansen voor Sadio Mané, een grote misser van Mohamed Salah en een schot op de paal van Jordan Henderson. In de dying seconds maakte Salah er op de counter toch nog 2-0 van, waardoor The Reds ook in de 22ste wedstrijd van het seizoen ongeslagen blijven.

Het gat met Manchester City, dat zaterdag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Crystal Palace, is nu maar liefst zestien punten. Manchester United heeft zelfs 30 (!) punten minder dan de aartsrivaal.