De Mos tikt Boadu en Stengs op de vingers: 'Moet je als trainer bovenop zitten'

De Mos tikt Boadu en Stengs op de vingers: 'Moet je als trainer bovenop zitten'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 20:13zo 19-01-2020 om 20:13

Aad de Mos en Bert van Marwijk laten zich uit over de nederlaag van AZ tegen Willem ll. De verrassende nummer drie won zaterdagavond met 1-3 bij de Alkmaarders, die de tweede competitienederlaag op rij leden.

"Het was in de eerste twintig minuten ongelooflijk om te zien in wat voor tempo ze speelden en wat voor kansen ze creërden. Dat was echt smullen", zegt De Mos bij Rondo op Ziggo Sport. De Mos is na de nederlaag ook kritisch. "Waar ik ze wel op aanspreek is dat ik Boadu en Stengs met een soort alibi zag lopen."

"Bij Liverpool zag ik hoe hard Firmino en Salah werkten. Daar moet je bovenop zitten als trainer. Dat zijn de beginnende factoren", doelt De Mos op Stengs en Boadu. "Ze hadden het gevoel: het komt wel. Tegen Sparta en Willem ll is het afgestraft. Daar zullen ze aandacht aan moeten besteden."

Van Marwijk is verbaasd over de nederlaag van AZ. "Ik heb AZ dit seizoen een paar keer zien spelen en was echt onder de indruk. Ik vind het echt een geweldige ploeg. Ze hebben veel talenten en kwaliteit. Ik had verwacht dat ze zouden winnen."

"Niemand zal het toegeven, maar de spanning en het verwachtingspatroon worden ineens anders. Dan loop je tegen zo'n nederlaag aan. Zweven? Nee, helemaal niet. Ze zijn daar nuchter genoeg. Dit kun je bijna niet verklaren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws