Van der Vaart legt Ziyech-verzoek neer bij Ajax: 'Een beetje heel veel salaris'

Van der Vaart legt Ziyech-verzoek neer bij Ajax: 'Een beetje heel veel salaris'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 23:28zo 19-01-2020 om 23:28

Rafael van der Vaart is vol lof over Hakim Ziyech en vindt dat Ajax hem nóg meer salaris moet geven. Met ongeveer vier miljoen euro per jaar is de Ajacied al veruit de bestbetaalde speler van Erik ten Hag.

"We hadden net een discussie over Donny van de Beek. Als je kijkt naar Ajax zie je dat álles via Ziyech loopt", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Ik kijk ook graag naar andere spelers, maar uiteindelijk is hij toch gewoon de beste. Ik hoop nu dat Ajax er nog een beetje salaris bij doet, een beetje heel veel, en hem voor vijf jaar laat tekenen."

Pierre van Hooijdonk is op basis van de wedstrijd tegen Sparta minder positief over Ziyech. NOS-commentator Arno Vermeulen is het daar niet mee eens. "Ik vond hem goed spelen tot z'n blessure. Alle ideëen kwamen van hem en zijn passes kwamen aan. Dan speelde hij toch goed?"

"Als Ajax slecht speelt kan het ook aan de vormgever liggen", zegt Van Hooijdonk. "We krijgen nu een discussie over de kwaliteiten van Ziyech, maar dat is voor mij geen discussie. Ik vond hem vandaag alleen niet zo uitzonderlijk goed als eerst."

Van der Vaart merkt op dat Ziyech het niet alleen goed kan vinden met Quincy Promes, maar ook met Van de Beek. "De combinatie tussen hem, Van de Beek en Promes is dodelijk. Dat past goed bij elkaar. Daar kan ik van genieten, zelfs als Ajax slecht speelt. Ik heb een paar ballen gezien die je over het algemeen niet in Nederland ziet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws