Ten Hag geeft voorkeur aan jonge Ajax-middenvelders: 'Een echte organisator'

Ten Hag geeft voorkeur aan jonge Ajax-middenvelders: 'Een echte organisator'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 07:12ma 20-01-2020 om 07:12

Niet Edson Álvarez of Razvan Marin, maar Carel Eiting viel zondag in de tweede helft van Ajax - Sparta in voor Ryan Gravenberch. Ook kreeg Jurgen Ekkelenkamp na het uitvallen van Hakim Ziyech de voorkeur boven Siem de Jong. Erik ten Hag zag die keuzes goed uitpakken.

"Na het uitvallen van Hakim Ziyech had ik kunnen kiezen voor Siem de Jong, die een heel goed trainingskamp heeft gedraaid, of voor Ekkelenkamp, die het heel erg goed heeft gedaan tegen Telstar en ADO Den Haag voor de winterstop, maar door omstandigheden niet mee kon naar het trainingskamp. Ik heb gekozen voor Ekkelenkamp en die had gelijk de assist op de 2-0. Dat was lekker", reageert Ten Hag in De Telegraaf.

De trainer van Ajax koos daarmee nadrukkelijk voor de Ajax-jeugd. Ook Eiting mocht invallen. Hij maakte zijn eerste speelminuten van het seizoen. "Ik wilde iemand hebben die echt op 'zes' kan spelen en daarom brachten we Carel", verklaart Ten Hag. "In het najaar is hij weer fit geworden, hij heeft weer veel wedstrijden gespeeld (bij Jong Ajax, red.) en is een echte organisator. Dat hadden we nodig en dat heeft hij meer dan uitstekend ingevuld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws