Gefrustreerde Stengs pareert titelaspiraties: 'Moeten vooral naar onszelf kijken'

Gefrustreerde Stengs pareert titelaspiraties: 'Moeten vooral naar onszelf kijken'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 07:58ma 20-01-2020 om 07:58

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 08:06ma 20-01-2020 om 08:06

AZ ging in de 'topper' tegen Willem II nog wel met een voorsprong de kleedkamer in, maar na rust ging het mis voor de Alkmaarders. Calvin Stengs is teleurgesteld met het resultaat en denkt dat AZ nodig naar zichzelf moet kijken.

AZ was in de eerste helft dominant in balbezit en kreeg de nodige kansen om afstand te nemen van Willem II. Toch ging de nummer twee van de Eredivisie maar met een minimaal verschil de rust in. "We kwamen door een prima goal van Idrissi op 1-0, maar vergaten vervolgens verder afstand te nemen. Het zat met het schot van Owen Wijndal op de lat en die bal van mij op de paal ook niet mee", verzucht de linkspoot tegenover De Telegraaf.

In de tweede helft ging het mis voor AZ en Stengs is zich bewust van de problemen die ontstonden. "We werden én slordig én we vergaten collectief druk te zetten. Daardoor konden zij lekker en vrijuit voetballen. Dat brak ons op. Ja, wéér een nederlaag tegen Willem II, de vierde op rij. Ongelooflijk. Het is lang geleden dat ik van ze heb gewonnen", baalt Stengs. Met de nederlaag komt AZ belabberd uit de winterstop, daar het vlak voor de onderbreking ook al misging tegen Sparta. "Het voelt gewoon als twee nederlagen achter elkaar en dat is pijnlijk".

De aanvaller van AZ concludeert dat hij en zijn teamgenoten zich snel moeten herstellen van de klappen. "Ik denk dat bijna niemand van ons heeft uitgesproken dat we voor het kampioenschap zouden gaan. Wij moeten vooral naar onszelf kijken en zorgen dat we snel weer eens gaan winnen. Want de tweede plaats willen we koste wat het kost wel vasthouden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws