'Ik zie mezelf als een soort slang bij Ajax die tussen verdedigers door gaat'

'Ik zie mezelf als een soort slang bij Ajax die tussen verdedigers door gaat'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 11:32ma 20-01-2020 om 11:32

Ryan Gravenberch kijkt met een goed gevoel terug op zijn optreden voor Ajax in het thuisduel met Sparta in de Eredivisie. De pas zeventienjarige middenvelder begon voor de tweede keer op rij in de basis en was net als tegen ADO Den Haag trefzeker.

Gravenberch zette Ajax daarmee op een 2-0 voorsprong in de Johan Cruijff Arena. "Er was een klein gaatje, ik zag mijn kans en schoot de bal via binnenkant paal binnen. Ik heb vroeger altijd gezegd dat ik mezelf als een soort slang zie die tussen verdedigers door gaat. Dit was zo'n goal", vertelt de jeugdinternational aan De Telegraaf.

Gravenberch lijkt voorlopig zijn plekje te hebben bemachtigd in het keurkorps van trainer Erik ten Hag. "Ik wil nog steeds niet zeggen dat ik basisspeler ben. Er zijn heel veel middenvelders en die trainen ook hard en willen ook spelen. Ik zal zelf steeds moeten laten zien dat ik beter ben dan de andere middenvelders", blijft hij bescheiden.

Gravenberch ziet bovendien nog verbeterpunten. "Ik moet wel letten op de momenten dat ik balverlies lijd", stelt hij. "Die moeten er wel uit. Ik denk dat ik ook nog wel wat agressiever in de duels kon gaan. Maar verder vond ik het wel goed gaan."

Ten Hag is zeer te spreken over de inbreng van Gravenberch. "Deze wedstrijd bevestigt hij ook weer waar hij op dit moment in zit: een fase waarin hij meer verantwoordelijkheid neemt. Er zit bij hem winnaarsdrang in. Ik denk dat hij uitstekend gespeeld heeft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws