Sarri 'ergert' zich aan Juventus-defensie: 'Krijg liever tegengoal uit counter'

Sarri 'ergert' zich aan Juventus-defensie: 'Krijg liever tegengoal uit counter'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 13:46ma 20-01-2020 om 13:46

Maurizio Sarri heeft zich kritisch uitgelaten over de defensie van Juventus, waar Matthijs de Ligt onderdeel van is. De Oude Dame won zondagavond moeizaam met 2-1 van Parma door twee treffers van Cristiano Ronaldo.

De Ligt vormde een duo met Leonardo Bonucci en maakte volgens Italiaanse media een sterke indruk, maar toch is Sarri niet tevreden. "We moeten een wedstrijd beter leren lezen, zeker in de slotfase. Ik ergerde me eraan dat we de bal achterin bleven rondspelen", zegt hij Sky Sport Italia. "Ik heb liever dat we een doelpunt incasseren uit de counter dan dat we een kwartier lang onder druk staan. We moeten altijd op zoek zijn naar een beslissende goal en niet zo ver inzakken."

Sarri baalt dat Parma-spits Andreas Cornelius raak kopte uit een hoekschop. "We hadden ons juist verbeterd op het verdedigen van stilstaande situaties, maar het ging toch weer mis tegen een specialist op dit gebied. We moeten op die momenten gewoon alerter zijn en de bal al onderscheppen voordat die bij een speler van de tegenstander terecht kan komen."

Ronaldo was opvallend genoeg belast met het afstoppen van de boomlange Cornelius. "We hebben een speler van wereldklasse, die zo nu en dan ook wat problemen veroorzaakt. Dat moeten we maar accepteren, want hij lost ook honderd problemen voor ons op. Wij bouwen ons team rondom zijn kwaliteiten", aldus Sarri.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws