Update: Newcastle hengelt 'Stevens-banneling' Bentaleb binnen

Update: Newcastle hengelt 'Stevens-banneling' Bentaleb binnen

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 14:34ma 20-01-2020 om 14:34

Laatste update: dinsdag 21 januari 2020 om 14:56di 21-01-2020 om 14:56

Nabil Bentaleb is onderweg naar de Premier League. Sky Sports meldt dat de middenvelder van FC Schalke 04 het seizoen op huurbasis af gaat maken bij Newcastle United.

Volgens het Engelse medium is Bentaleb zelfs al in Engeland en ondergaat hij een medische keuring bij zijn aanstaande werkgever. Het is vooralsnog niet bekend of Newcastle, dat Jetro Willems de rest van het seizoen moet missen, ook de optie heeft om Bentaleb na de verhuurperiode definitief over te nemen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Bentaleb een definitieve transfer maakt naar een club die hem daarvoor al huurde. In de zomer van 2017 betaalde Schalke namelijk miljoenen voor de komst van Bentaleb, nadat het hem het seizoen daarvoor al had gehuurd van Tottenham Hotspur.

Met de aanstaande transfer keert Bentaleb dus in ieder geval voor even terug in de Premier League, waarin hij voor Tottenham al 46 keer in actie kwam. Voor FC Schalke 04 staat de teller tot nog toe op 97 officiële wedstrijden en 19 doelpunten.

Update: Bentaleb heeft zijn transfer naar St. James' Park afgerond. Zowel Schalke als Newcastle United heeft de huurdeal, inclusief optie tot koop, dinsdagmiddag bevestigd. De Algerijn werd vorig seizoen door Huub Stevens uit de Schalke-selectie gezet en kwam dit seizoen, mede door blessures, niet in actie voor de hoofdmacht van Die Königsblauen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws